Ubiqu | Care | Car
 

FAQ

Algemene informatie

» Welke auto’s zijn geschikt voor qKey?
qKey past op alle auto’s met centrale deurvergrendeling.
» Hoe werkt qKey?
Met qKey bepaalt u via het online dashboard wie er wanneer over een auto kan beschikken. De auto wordt geopend en startklaar gemaakt via van een mobiele telefoon. Meer informatie kunt u vinden op de pagina Hoe werkt qKey.
» Hoe veilig is qKey?

De beveiliging van het systeem gaat uit van technologie die gangbaar is bij militaire toepassingen. Het hoogst haalbare beveiligingsniveau wordt gerealiseerd door gebruik te maken van bewezen cryptografisch componenten, hardware security modules in de datacenters, gecertificeerde cryptochips in de toegangslezer, en SIM's/SAM's in het systeem waar nodig.

Ubiqu maakt gebruik van bewezen cryptografische primitieven zoals SHA-2 (256bits), 3DES(168 bits), AES(128 en 256 bits) en RSA(2048,4096).

Verder worden de crypto best pratices toegepast:

  • crypto wordt in hardware uitgevoerd (gegenereerd, gebruik, vernietiging)
  • Randoms worden door hardware gegenereerd
  • Beveiliging op protocolniveau door timestamps, randoms, counters, nonces en authenticated encryption
  • Vercijferde opslag waar noodzakelijk

De datacenters van Ubiqu zijn ISO 27001 gecertificeerd.

» Hoe wordt qKey geïnstalleerd?
De toegangslezer wordt op afspraak geïnstalleerd door vakkundige monteurs. Dat duurt ongeveer een half uur per auto. Daarna wordt de rest van het systeem aangesloten en geven we training en instructie. Hierbij ligt de aandacht op het gebruik van de mobiele app, zodat u uw klanten ook kunt voorlichten, en het online dashboard.
» Met welke telefoons werkt qKey?
qKey ondersteunt alle gangbare telefoons vanaf ca. 2003. Ondersteunde besturingssystemen: Apple iOS, Android, Blackberry, Windows Phone en J2ME.
» Is er een Android/iOS app voor qKey?
Ja.
» Werkt qKey ook met andere mobiele apparaten?
Ja. Als een mobiel apparaat Bluetooth heeft, kan het gebruikt worden om deuren te openen. Wel moet het apparaat af en toe internetverbinding hebben.
» Hoeveel kost qKey?
Neem voor een prijsopgave voor uw wagenpark vrijblijvend contact op met Ubiqu.
» Hoeveel kost de qKey app?
De qKey app is gratis te downloaden.

Gebruik

» Heeft de klant de originele autosleutel nog ergens voor nodig?
Als de auto een startknop heeft, hoeft u uw klanten de originele autosleutel helemaal niet mee te geven. Als de auto gestart wordt via een contactslot, is het wel nodig dat de autosleutel bereikbaar is voor de klant. Het gemakkelijkste is dan om de sleutel uit het zicht in de auto te bewaren. Dit is niet diefstalgevoelig – voordat het mogelijk is de auto te starten moet uw klant eerst de startonderbreker deactiveren.
» Wat gebeurt er als een klant zijn telefoon kwijtraakt?
Dan moet hij zo snel mogelijk contact opnemen met de beheerder van het online dashboard. Die blokkeert dan de telefoon. En als de klant de telefoon weer terugvindt of een nieuwe gekocht heeft, kan hij gewoon weer toegevoegd worden in het online dashboard.
» Wat gebeurt er als de batterij van de telefoon leeg is?
Dan kan de klant de auto tijdelijk niet gebruiken. Als dat dringend nodig is, kan hij desnoods een telefoon van een voorbijganger lenen en die laten toevoegen in het online dashboard. Nadat de auto van het slot is, kan die telefoon meteen weer verwijderd worden uit het systeem.
» Wat gebeurt er als de klant geen bereik heeft?
qKey werkt ook als de auto in een ondergrondse parkeergarage geparkeerd staat. De telefoon hoeft geen mobiel bereik of internetverbinding te hebben op het moment dat de auto opengedaan wordt. Voor het ophalen van de juiste digitale sleutel hoeft de telefoon slechts kort toegang te hebben tot het internet, en dat is al gebeurd voordat uw klant bij de auto aankomt.
» Kan een klant in een noodgeval de deur openen of de auto starten zonder telefoon?
Nee. Zelfs als de klant de originele sleutel heeft, moet hij de startonderbreker deactiveren via de app. Het beste is dan om even een telefoon te lenen en u te vragen om deze telefoon tijdelijk toe te voegen aan het online dashboard.
» Wat gebeurt er als de stroom of het internet uitvalt in het kantoor?
Dan kunnen klanten nog steeds van de hen toegewezen auto’s gebruik maken. Internettoegang is alleen nodig voor het beheer via het online dashboard.