Ubiqu | Care | Car
ubiqu has a new home. Go to www.ubiqu.com.
 

Snel en veilig auto’s delen met qKey

Als autoverhuurder draagt u uw belangrijkste bezit iedere dag weer over aan uw klanten. Conventionele sloten en sleutels, maar ook toegangssystemen met pasjes, geven u weinig mogelijkheden om een oogje op uw auto’s te houden en ze waar nodig terug te halen. Daarnaast is het nog een hele klus om al die sleutels en pasjes op de juiste momenten bij de juiste mensen te krijgen.

 
Learn more

Elimineert sleutels

Nooit meer sleutels uitdelen en terugvragen, nooit meer sleutels kwijt of gestolen. Deel zonder zorgen dankzij geavanceerde encryptie.

Volledig controleerbaar

qKey kan geïntegreerd worden met uw eigen reserveringssysteem. Geef uw klanten via het online dashboard één muisklik een auto in gebruik.

Compleet overzicht

De toegangslezer communiceert met het online dashboard over de gereden afstand, locatie en alle beschikbare informatie uit de boordcomputer. U weet altijd waar uw auto zich bevindt.

Blokkeren op afstand

Met qKey is het verhuren of delen van een auto geen vertrouwenskwestie meer. Als het nodig is, kunt u de auto op afstand blokkeren. En door de GPS weet u altijd waar u hem kunt vinden.

Gemakkelijk installeren en verwijderen

Installatie kost 30 minuten en wordt verzorgd door Ubiqu. Verwijderen kunt u gemakkelijk zelf – ideaal voor short lease.

 
 

qKey van Ubiqu: altijd zicht op uw auto’s.

qKey is een innovatief toegangssysteem, dat het gebruik van sleutels en pasjes elimineert. Klanten kunnen in plaats daarvan met hun mobiele telefoon de auto ontgrendelen. Via de ingebouwde GPS en door het uitlezen van de boordcomputer zorgt het systeem ervoor dat u op ieder moment een compleet en up-to-date overzicht hebt van relevante informatie. En als dat nodig is, kunt u er op afstand voor zorgen dat een auto niet meer kan starten.

De qBox wordt onzichtbaar achter het dashboard van de auto geïnstalleerd en aangesloten op de centrale deurvergrendeling en startonderbreker. Via een online dashboard geeft u een klant de auto in gebruik, waardoor hij met zijn mobiele telefoon de auto kan openen en starten. Klanten hoeven dus geen sleutels te halen en te brengen, wat het mogelijk maakt om autoverhuur en autodeelprogramma’s volledig online of op afstand te regelen.

qKey: toegang in eigen beheer.

Vragen?

Bekijk onze veelgestelde vragen. Als uw vraag er niet tussen staat, stuur dan een e-mail naar info@ubiqu.nl.

 
 

Hoe werkt qKey?

qKey voor auto’s bestaat uit drie onderdelen:

Online dashboard

Het online dashboard bepaalt wie er toegang krijgt of kwijtraakt. Met een mobiele telefoon of PDA die geregistreerd is in het online systeem, kan een klant auto’s meenemen waarvoor toestemming gegeven is.

Een mobiele telefoon

Met de mobiele telefoon geeft een klant aan dat hij de auto wil ontgrendelen en wil kunnen starten. Het qKey systeem is geschikt voor alle gangbare mobiele toestellen vanaf 2003, niet alleen smartphones.

Toegangslezer

De toegangslezer met geïntegreerde GPS is achter het dashboard van de auto weggewerkt. Dit kastje ontvangt het signaal van de mobiele telefoon en controleert of de telefoon de juiste digitale sleutel heeft. Als dat zo is, stuurt de toegangslezer een signaal naar de centrale deurvergrendeling om de deur te openen. Ook wordt de startonderbreker uitgeschakeld. Met een startknop of de sleutel, die gewoon in de auto bewaard kan worden, kan dan de auto gestart worden.