Ubiqu | Care | Car
 

FAQ

Algemene informatie

» Is mijn deur geschikt voor qKey?
Wij hebben een oplossing voor alle typen deuren, inclusief portiek- en flatdeuren. Gratis productdemonstratie en inventarisatie is een vast onderdeel van het aankoopproces. Maak een afspraak om na te gaan welke oplossing nodig is in jouw situatie.
» Hoe werkt qKey?
Met qKey bepaal je via het online dashboard wie er op welke momenten toegang krijgt tot een bepaalde deur. Deuren openen gaat vervolgens met behulp van een mobiele telefoon. Meer informatie kun je vinden op de pagina Hoe werkt qKey.
» Hoe veilig is qKey?

De beveiliging van het systeem gaat uit van technologie die gangbaar is bij militaire toepassingen. Het hoogst haalbare beveiligingsniveau wordt gerealiseerd door gebruik te maken van bewezen cryptografisch componenten, hardware security modules in de datacenters, gecertificeerde cryptochips in de toegangslezer, en SIM's/SAM's in het systeem waar nodig.

Ubiqu maakt gebruik van bewezen cryptografische primitieven zoals SHA-2 (256bits), 3DES(168 bits), AES(128 en 256 bits) en RSA(2048,4096).

Verder worden de crypto best pratices toegepast:

  • Alle crypto wordt in hardware uitgevoerd (genereerd, gebruik, vernietiging)
  • Randoms worden door hardware gegenereerd
  • Beveiliging op protocolniveau door timestamps, randoms, counters, nonces en authenticated encryption
  • Vercijferde opslag waar noodzakelijk

De datacenters van Ubiqu zijn ISO 27001 gecertificeerd.

» Hoe wordt qKey geïnstalleerd?

Het qKey systeem wordt op afspraak geïnstalleerd door vakkundige monteurs. Als er nog geen elektronisch slot aanwezig is, wordt de mechanische cilinder snel en eenvoudig vervangen door een elektronische cilinder. Dit gebeurt zonder schade en zonder dat er bekabeling aangelegd hoeft te worden. Daarna wordt de toegangslezer in het stopcontact gestoken.
Als er al een elektronisch slot aanwezig is in de deur, wordt de toegangslezer hierop aangesloten en eventueel onzichtbaar weggewerkt in bijvoorbeeld een systeemplafond.

Zodra het systeem geinstalleerd is, geven we de gebruikers en beheerders training en instructie. Hierbij ligt de aandacht op het gebruik van de mobiele app en het online dashboard.

» Met welke telefoons werkt qKey?
qKey ondersteunt alle gangbare telefoons vanaf ca. 2003. Ondersteunde besturingssystemen: Apple iOS, Android, Blackberry, Windows Phone en J2ME.
» Is er een Android/iOS app voor qKey?
Ja.
» Werkt qKey ook met andere mobiele apparaten?
Ja. Als een mobiel apparaat Bluetooth heeft, kan het gebruikt worden om deuren te openen. Wel moet het apparaat af en toe internetverbinding hebben.

Gebruik

» Wat gebeurt er als ik mijn telefoon kwijtraak?
Neem zo snel mogelijk contact op met de beheerder van het online dashboard. Die blokkeert dan de telefoon. Je kunt even van iemand een telefoon lenen en die laten toevoegen in het online dashboard, zodat je er tijdelijk mee naar binnen kunt. En als je de telefoon weer terugvindt of een nieuwe gekocht hebt, kan hij gewoon weer toegevoegd worden in het online dashboard.
» Wat gebeurt er als mijn batterij leeg is?
Dan kun je even geen deuren openen. Als dat dringend nodig is, kun je desnoods een telefoon van een voorbijganger lenen en die laten toevoegen in het online dashboard. Na binnenkomst kan die telefoon meteen weer verwijderd worden uit het systeem.
» Wat gebeurt er als de stroom of het internet uitvalt in het gebouw?
Dan kunnen deuren nog steeds open. De toegangslezer en het elektronische slot hebben beide batterijen. Internettoegang is alleen nodig voor het beheer via het online dashboard.
» Wat gebeurt er als ik geen bereik heb?
Ook deuren die in afgelegen gebieden liggen, zijn geschikt voor qKey. De telefoon hoeft geen bereik te hebben om de deur te openen. Voor het ophalen van de juiste digitale sleutel heeft de telefoon slechts kort bereik nodig, iets wat meestal ook in afgelegen gebieden voorkomt.
» Kan ik in een noodgeval de deur openen zonder telefoon of druppel?
Deuren zijn van binnenuit altijd te openen, ook zonder telefoon of druppel. Ook in een noodgeval kun je veilig de ruimte uit. Van buitenaf de deur openen zonder telefoon of druppel kan niet.

Ondersteuning

» Wat als de batterij van de deur leeg is?
Dat wordt automatisch gedetecteerd in het online systeem. Het systeem stuurt een berichtje naar Ubiqu, en wij nemen ruim op tijd contact op om de batterij te vervangen.